11 Şubat 2013 Pazartesi

Start verildi, koşu başladı!

15 günlük yarı yıl tatilinden sonra bugün çocuklar okullarına, anneler de eski düzenlerine kavuştular. Konuştuğum birçok anne sömestr tatilinde çok yorulduklarını, her an çocukları meşgul edecek bir etkinlik bulmaya çalışmaktan helak olduklarını anlatıyor. Sezar'ın hakkı Sezar'a.. kolay iş değil yaptığınız...

Bugün birçoğu istemeyerek okula gitti, can havliyle de kendini eve atacak muhtemelen. Öncelikle onların bu durumunu biraz anlayışla karşılamanızı tavsiye ediyorum. Her pazartesi "offf işe gitmesem" diye uyandığınızı unutmayın!

Tabi ikinci dönemin başlamasıyla başlığımın da hayata geçmesi biraz eş zamanlı olacak gibi duruyor. Özellikle sınava hazırlanan bir çocuğunuz varsa temponuz bahara doğru iyice artacak. Deneme sınavları daha belirleyici olacak, puanlar daha gerçekçi öngörüler yaptıracak..
Sınava hazırlanan bir çocuğunuz yoksa bile alınan kırık notların telafisi git gide daha gerginlik yaratacak, "artık bu sınav son şansın!" demeye başlayacaksınız.

Tablo biraz iç karartıcı gözüküyor sanki. İşte tam da bu yüzden yazdım bu kadar arka arkaya.. Düşünün ki okurken bile bir kara bulut geldi yerleştiyse üstünüze, tüm bunları yaşarken kim bilir fiziken ve ruhen ne kadar yıpratacaksınız kendinizi.
Doğru zaman planlamanız ve iyi hazırlanmış bir hedefiniz varsa tüm bunları kendinizi ve çocuğunuzu yıpratmadan atlatmanız mümkün.
Hemen bu hafta çocuğunuzla beraber bu dönemin planını çıkartın. Nelerin yapılması planlanıyor, bunun için gerekli olanlar vs..
Böylelikle hem çocuğunuza plan-program yapmayı öğretirsiniz hem de olası gerginlikleri önceden kontrol altına almış olursunuz.

Çocuklara ve sizlere hedeflerinizi gerçekleştireceğiniz bir dönem dilerim

Sevgiler
Cemre Soysal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Cemre Soysal